Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 3,3 g
Protein: 2,2 g
Fett: 1,6 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 38 E%
Karbohydrat: 36 E%
Protein: 24 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 155 kJ (37 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,6 g37%
KarbohydratMI01813,3 g35%
KostfiberMI00020,5 g2%
ProteinMI00022,2 g23%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,2 g
SukkerarterMI00023,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032522 µg-RE2 %
BetakarotenMI000253 µg
RetinolMI000217 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000281 mg7 %
Kalium (K)MI0002205 mg6 %
Natrium (Na)MI0002206 mg
Salt (NaCl)MI00020,5 g
Fosfor (P)MI000265 mg10 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B1404Cucumber
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0227Flavoring, spice or herb added
H0297Milk or milk product added
J0131Preserved by chilling
K0011Packed in edible medium
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: