Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 37 g
Fett: 29,1 g
Karbohydrat: 21,7 g
Protein: 10,5 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 634 kJ (393 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000229,1 g65%
KarbohydratMI018121,7 g22%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI000210,5 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014237 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000221,3 g
SukkerarterMI00020,4 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325300 µg-RE40 %
BetakarotenMI0002105 µg
RetinolMI0002291 µg
Vitamin DMI00024,4 µg44 %
Vitamin EMI00025,2 mg-ATE43 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,19 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000219 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000238 mg3 %
Kalium (K)MI0002133 mg3 %
Natrium (Na)MI0002218 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002144 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI000221 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0108Pastry shell, unsweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0272Margarine added
H0319Wheat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: