Vegetarlasagne, hjemmelaget

Energi i 100 g

545 kJ (130 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Karbohydrat: 11,3 g
Protein: 6,9 g
Fett: 6 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 41 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 545 kJ (130 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026 g40%
KarbohydratMI018111,3 g35%
KostfiberMI00022 g2%
ProteinMI00026,9 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,8 g
SukkerarterMI00023,5 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325118 µg-RE15 %
BetakarotenMI0002920 µg
RetinolMI000241 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000222 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00029 mg8 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002161 mg14 %
Kalium (K)MI0002195 mg5 %
Natrium (Na)MI0002244 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002149 mg23 %
Magnesium (Mg)MI000224 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0828Vegetable dish (EUROFIR)
B1276Tomato
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0151Spice or herb added
H0152Grain added
H0212Vegetable added
H0349Onion added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: