Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 6,1 g
Alkohol: 1,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Alkohol: 31 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 150 kJ (36 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1000 g0%
KarbohydratMI01816,1 g69%
Kostfiber1000 g0%
Protein1000 g0%
Alkohol1001,6 g30%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6,1 g
Sukker, tilsatt3316,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1000 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E1000 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1000 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)1000 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1000 mg0 %
Vitamin B9 (folat)1000 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1000 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1000 mg0 %
Kalium (K)10
Natrium (Na)10
Salt (NaCl)10
Fosfor (P)1000 mg0 %
Magnesium (Mg)1000 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1000 mg0 %
Kobber (Cu)1000 mg0 %
Sink (Zn)1000 mg0 %
Selen (Se)1000 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0295Alcoholic beverage analog (US CFR)
A0849Wine, fortified wine or wine-like beverage (EUROFIR)
B1329Grape
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0232Alcohol fermented
H0287Alcohol partially removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: