Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 78 g
Karbohydrat: 14,7 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 2,7 g
Protein: 1,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 62 E%
Fett: 25 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 406 kJ (97 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,7 g24%
KarbohydratMI018114,7 g61%
KostfiberMI00023 g5%
ProteinMI00021,8 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014278 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000214,7 g
Sukker, tilsattMI000214 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032563 µg-RE8 %
BetakarotenMI0002753 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI000225 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000212 mg11 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000282 mg7 %
Kalium (K)MI0002599 mg17 %
Natrium (Na)MI0002955 mg
Salt (NaCl)MI01202,4 g
Fosfor (P)MI000236 mg5 %
Magnesium (Mg)MI000294 mg31 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,7 mg6 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)333230 µg164 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B2502Algae, green
C0247Part of algae or fungus
E0144Semisolid
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0158Sucrose added
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

333
Aakre, I., Tveit, IB., Myrmel, LS., Fjære, E., Ballance, S., Rosendal-Riise, H.: Bioavailability of iodine from a meal consisting of sushi and a wakame seaweed salad—A randomized crossover trial. Food Science & Nutrition. 2023;00:1–11. Nettversjon, onlinelibrary.wiley.com
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: