Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 35,8 g
Karbohydrat: 35,2 g
Vann: 20 g
Protein: 6,4 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 65 E%
Karbohydrat: 29 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 051 kJ (493 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000235,8 g64%
KarbohydratMI018135,2 g29%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00026,4 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014220 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000224,5 g
SukkerarterMI000210,7 g
Sukker, tilsattMI000210,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00027 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00029 mg-ATE75 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000229 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000229 mg2 %
Kalium (K)MI0002143 mg4 %
Natrium (Na)MI0002447 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI0002102 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000235 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,14 mg15 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0202Pastry, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0174Hydrogenated
H0186Egg added
H0207Filled or stuffed
H0263Vegetable fat or oil added
H0368Stabilizer added
H0753Yeast added
H0757Tree nut added
J0100Preserved by adding chemicals
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: