Ajvar, paprikasaus, hjemmelaget

Energi i 100 g

222 kJ (53 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 5,5 g
Kostfiber: 4 g
Fett: 1,9 g
Protein: 1,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 43 E%
Fett: 32 E%
Kostfiber: 15 E%
Protein: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 222 kJ (53 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,9 g32%
KarbohydratMI01815,5 g42%
KostfiberMI00024 g14%
ProteinMI00021,3 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,5 g
SukkerarterMI00025 g
Sukker, tilsattMI00020,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032537 µg-RE4 %
BetakarotenMI0002442 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)MI000244 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000277 mg73 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000212 mg1 %
Kalium (K)MI0002291 mg8 %
Natrium (Na)MI0002428 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI000234 mg5 %
Magnesium (Mg)MI000217 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0828Vegetable dish (EUROFIR)
B2628Bell pepper or sweet pepper
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0119Semisolid with smooth consistency
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0003Cooking method not applicable
H0212Vegetable added
H0227Flavoring, spice or herb added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: