Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 54,7 g
Vann: 41 g
Protein: 2,8 g
Karbohydrat: 1 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 97 E%
Protein: 2 E%
Karbohydrat: 1 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 089 kJ (508 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000254,7 g96%
KarbohydratMI01811 g0%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI00022,8 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014241 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,2 g
SukkerarterMI00020,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325464 µg-RE61 %
BetakarotenMI0002271 µg
RetinolMI0002442 µg
Vitamin DMI00027,1 µg71 %
Vitamin EMI00022,5 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000216 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000236 mg3 %
Kalium (K)MI000274 mg2 %
Natrium (Na)MI0002559 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI000278 mg12 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI000223 µg16 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0286Gravy or sauce (US CFR)
A0862Savoury sauce (EUROFIR)
B1713Hen
C0215Egg yolk
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0259Rehydrated
H0332Alcohol added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: