Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 62 g
Fett: 18,4 g
Protein: 14,6 g
Karbohydrat: 4,2 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 68 E%
Protein: 25 E%
Karbohydrat: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 004 kJ (242 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000218,4 g67%
KarbohydratMI01814,2 g7%
KostfiberMI00020,5 g0%
ProteinMI000214,6 g24%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014262 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,9 g
SukkerarterMI00023,3 g
Sukker, tilsattMI00020,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325211 µg-RE28 %
BetakarotenMI0002239 µg
RetinolMI0002191 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000240 mg3 %
Kalium (K)MI0002291 mg8 %
Natrium (Na)MI0002256 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002118 mg18 %
Magnesium (Mg)MI000222 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,5 mg13 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00022,2 mg15 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1161Cattle
C0270Skeletal meat part, without bone and skin, without separable fat
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0296Cream added
H0349Onion added
H0350Tomato added
J0001Preservation method not known
K0034Packed in gravy or sauce
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0220Not drained

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: