Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60,1 g
Fett: 16,6 g
Protein: 12,8 g
Vann: 6 g
Kostfiber: 5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 54 E%
Fett: 32 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 891 kJ (450 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000216,6 g32%
KarbohydratMI018160,1 g53%
KostfiberMI00025 g2%
ProteinMI000212,8 g11%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000229,6 g
SukkerarterMI000230,5 g
Sukker, tilsattMI000228,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032524 µg-RE3 %
BetakarotenMI00027 µg
RetinolMI000224 µg
Vitamin DMI00020,4 µg4 %
Vitamin EMI00026,7 mg-ATE55 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000229 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000293 mg8 %
Kalium (K)MI0002309 mg9 %
Natrium (Na)MI0002177 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002305 mg47 %
Magnesium (Mg)MI000277 mg25 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,7 mg15 %
Kobber (Cu)MI00020,37 mg41 %
Sink (Zn)MI00021,4 mg10 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0203Cookie (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0177Nut or seed added
H0186Egg added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: