Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 81 g
Protein: 18,8 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 98 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 327 kJ (77 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3080,2 g2%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein30818,8 g97%
Alkohol500 g0%
VannMI014281 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032528 µg-RE3 %
Betakaroten200 µg
Retinol400c28 µg
Vitamin D400c0,1 µg1 %
Vitamin E400c0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3080,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)3080,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)3080,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400c12 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c0,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3085 mg0 %
Kalium (K)400c43 mg1 %
Natrium (Na)308226 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)400c23 mg3 %
Magnesium (Mg)400c2 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c35,5 mg322 %
Kobber (Cu)200,09 mg10 %
Sink (Zn)400c0,4 mg2 %
Selen (Se)400c9 µg10 %
Jod (I)3255 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1161Cattle
C0185Blood
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
73q
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
74q
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
308
Blaker B. Næringsinnhold i kjøttvarer, blod og lever. Intern rapport. Landsforeningen for kosthold og helse. Oslo, 1991.
319
Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: