Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 32,4 g
Vann: 30 g
Fett: 20,3 g
Protein: 13,8 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 567 kJ (375 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000220,3 g47%
KarbohydratMI018132,4 g35%
KostfiberMI00024 g2%
ProteinMI000213,8 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014230 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215,8 g
SukkerarterMI000216,7 g
Sukker, tilsattMI000211 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032518 µg-RE2 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI000218 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000211 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000220 mg1 %
Kalium (K)MI0002213 mg6 %
Natrium (Na)MI0002578 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI0002104 mg16 %
Magnesium (Mg)MI000236 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI000218,5 mg168 %
Kobber (Cu)MI00020,16 mg17 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI000211 µg12 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1134Animal (MAMMAL)
C0185Blood
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0262Animal fat or oil added
H0319Wheat added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: