Brød, 1/3 sammalt mel, vann, hjemmebakt

Energi i 100 g

999 kJ (236 kcal)

Mer brød:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 44,9 g
Vann: 40 g
Protein: 8,8 g
Kostfiber: 5 g
Fett: 1,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 77 E%
Protein: 15 E%
Fett: 4 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 999 kJ (236 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,2 g4%
KarbohydratMI018144,9 g76%
KostfiberMI00025 g4%
ProteinMI00028,8 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014240 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000244,6 g
SukkerarterMI00020,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000226 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000218 mg1 %
Kalium (K)MI0002197 mg5 %
Natrium (Na)MI0002119 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002134 mg20 %
Magnesium (Mg)MI000243 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,15 mg16 %
Sink (Zn)MI00021,1 mg7 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0003No container or wrapping used
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: