Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt

Energi i 100 g

994 kJ (235 kcal)

Mer brød:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 43,9 g
Vann: 42 g
Protein: 8 g
Kostfiber: 4 g
Fett: 2,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 75 E%
Protein: 14 E%
Fett: 8 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 994 kJ (235 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett701G2,1 g7%
KarbohydratMI018143,9 g75%
Kostfiber701G4 g3%
Protein701G8 g13%
Alkohol500 g0%
VannMI014242 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33142,8 g
Sukkerarter3311,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten701G1 µg
Retinol701G1 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E701G0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)701G0,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)701G0,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)701G1,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)701G0,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)701G33 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)701G0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)106c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)701G26 mg2 %
Kalium (K)701G208 mg6 %
Natrium (Na)701G446 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)701G167 mg26 %
Magnesium (Mg)701G48 mg16 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G1,7 mg15 %
Kobber (Cu)701G0,19 mg21 %
Sink (Zn)701G1,2 mg8 %
Selen (Se)701G4 µg4 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0148Water added
H0152Grain added
H0263Vegetable fat or oil added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
106c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: