Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 43,9 g
Karbohydrat: 29,4 g
Protein: 18,2 g
Vann: 5 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Karbohydrat: 20 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 458 kJ (592 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e43,9 g66%
KarbohydratMI018129,4 g20%
Kostfiber460e3 g0%
Protein460e18,2 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI01425 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33123,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO5,9 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten460e0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460e0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e0,42 mg32 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)460e1,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e0,42 mg23 %
Vitamin B9 (folat)460e25 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e37 mg3 %
Kalium (K)460e660 mg19 %
Natrium (Na)460e12 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460e593 mg92 %
Magnesium (Mg)460e292 mg97 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e6,7 mg60 %
Kobber (Cu)460e2,2 mg244 %
Sink (Zn)460e5,8 mg41 %
Selen (Se)400c2 µg2 %
Jod (I)32511 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1221Cashew
C0155Seed
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: