Cashewnøtter
Energi i 100 g
Per 100 g
2 458 kJ (592 kcal)
Mer cashewnøtter:
2 458 kJ (592 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 23,5 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 5,9 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460e | 7,8 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 460e | 23,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 460e | 7,8 g |
Omega-3 | 73f | 0,2 g |
Omega-6 | 74f | 7,2 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 460g | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 460g | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 460g | 3,5 g |
C18:0 (stearinsyre) | 460g | 3,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 460g | 0,1 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 460g | 24,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 460e | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 460e | 0,9 mg-ATE | 7 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460e | 0,42 mg | 32 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460e | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460e | 1,1 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460e | 0,42 mg | 23 % |
Vitamin B9 (folat) | 460e | 25 µg | 7 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 460e | 1 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460e | 37 mg | 3 % |
Kalium (K) | 460e | 660 mg | 19 % |
Natrium (Na) | 460e | 12 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 460e | 593 mg | 92 % |
Magnesium (Mg) | 460e | 292 mg | 97 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460e | 6,7 mg | 60 % |
Kobber (Cu) | 460e | 2,2 mg | 244 % |
Sink (Zn) | 460e | 5,8 mg | 41 % |
Selen (Se) | 400c | 2 µg | 2 % |
Jod (I) | 325 | 11 µg | 7 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0260 | Nut or nut product (US CFR) |
A0823 | Nut, seed or kernel (EUROFIR) |
B1221 | Cashew |
C0155 | Seed |
E0151 | Solid |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0001 | Cooking method not known |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |