Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Fett: 11,2 g
Protein: 6,9 g
Karbohydrat: 3,8 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 69 E%
Protein: 19 E%
Karbohydrat: 11 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 606 kJ (146 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,2 g68%
KarbohydratMI01813,8 g10%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00026,9 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014277 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00023,8 g
Sukker, tilsattMI00020,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032517 µg-RE2 %
BetakarotenMI0002104 µg
RetinolMI00028 µg
Vitamin DMI00022,1 µg21 %
Vitamin EMI00021,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,27 mg15 %
Vitamin B9 (folat)MI000219 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000210 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000216 mg1 %
Kalium (K)MI0002364 mg10 %
Natrium (Na)MI0002147 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000293 mg14 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0003Not heat-treated
G0001Cooking method not known
H0119Microbially/enzymatically modified
H0147Fruit added
H0212Vegetable added
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: