Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 59,4 g
Vann: 23 g
Fett: 13,9 g
Protein: 2,9 g
Kostfiber: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Fett: 33 E%
Protein: 3 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 577 kJ (375 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett106a13,9 g32%
KarbohydratMI018159,4 g64%
Kostfiber106a0,4 g0%
Protein106a2,9 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014223 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33115,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO44,3 g
Sukker, tilsatt33144,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325197 µg-RE26 %
Betakaroten106c79 µg
Retinol106c190 µg
Vitamin D106c1,7 µg17 %
Vitamin E106c0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)106c0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)106c0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)106c0,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)106c0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)106c4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)106c0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)106c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)106c15 mg1 %
Kalium (K)106c45 mg1 %
Natrium (Na)106a300 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)106c32 mg5 %
Magnesium (Mg)106c10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)106c0,3 mg2 %
Kobber (Cu)106c0,03 mg3 %
Sink (Zn)106c0,2 mg1 %
Selen (Se)106c2 µg2 %
Jod (I)3254 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0148Water added
H0221Fat or oil added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
106a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, uspesifisert grunnlag.
106c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: