Donuts, med sjokoladeglasur, kjøpt
Energi i 100 g
Per 100 g
2 066 kJ (497 kcal)
2 066 kJ (497 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 23 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 10,3 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 8,5 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 209 | 18,6 g |
Transfettsyrer | 209 | 1,4 g |
Enumettede fettsyrer | 209 | 11,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 209 | 3,5 g |
Omega-3 | 73p | 0,1 g |
Omega-6 | 74p | 3,4 g |
Kolesterol | 209 | 8 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 209 | 1,3 g |
C14:0 (myristinsyre) | 209 | 0,8 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 209 | 14 g |
C18:0 (stearinsyre) | 209 | 2,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 209 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 209 | 11,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 6 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 209 | 72 µg | |
Retinol | 60a | 0 µg | |
Vitamin D | 20 | 2,5 µg | 25 % |
Vitamin E | 209 | 4,4 mg-ATE | 36 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 209 | 0,12 mg | 9 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460a | 0,11 mg | 6 % |
Vitamin B3 (niacin) | 209 | 0,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 209 | 0,13 mg | 7 % |
Vitamin B9 (folat) | 209 | 19 µg | 5 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 209 | 0,1 µg | 2 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 209 | 38 mg | 3 % |
Kalium (K) | 209 | 183 mg | 5 % |
Natrium (Na) | 209 | 366 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,9 g | |
Fosfor (P) | 209 | 183 mg | 28 % |
Magnesium (Mg) | 209 | 25 mg | 8 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 209 | 1,6 mg | 14 % |
Kobber (Cu) | 209 | 0,21 mg | 23 % |
Sink (Zn) | 209 | 0,6 mg | 4 % |
Selen (Se) | 209 | 2 µg | 2 % |
Jod (I) | 325 | 7 µg | 5 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0248 | Doughnut (US CFR) |
A0821 | Fine bakery ware (EUROFIR) |
B1312 | Wheat |
C0208 | Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM) |
E0105 | Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0029 | Deep-fried |
H0117 | Flavoring or taste ingredient added |
H0158 | Sucrose added |
H0174 | Hydrogenated |
H0186 | Egg added |
H0231 | Chocolate or cocoa added |
H0241 | Previously frozen |
H0256 | Carbohydrate fermented |
H0263 | Vegetable fat or oil added |
H0317 | Carotenes added |
H0351 | Chemical leavening agent added |
H0355 | Chocolate coated or covered |
H0753 | Yeast added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |