Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 37,3 g
Karbohydrat: 33,3 g
Vann: 21 g
Protein: 6,2 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 67 E%
Karbohydrat: 27 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 066 kJ (497 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20937,3 g66%
KarbohydratMI018133,3 g27%
Kostfiber103a2 g0%
Protein2096,2 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014221 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33123 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO10,3 g
Sukker, tilsatt3318,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
Betakaroten20972 µg
Retinol60a0 µg
Vitamin D202,5 µg25 %
Vitamin E2094,4 mg-ATE36 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)460a0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2090,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)20919 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)2090,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20938 mg3 %
Kalium (K)209183 mg5 %
Natrium (Na)209366 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)209183 mg28 %
Magnesium (Mg)20925 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2091,6 mg14 %
Kobber (Cu)2090,21 mg23 %
Sink (Zn)2090,6 mg4 %
Selen (Se)2092 µg2 %
Jod (I)3257 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0248Doughnut (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0158Sucrose added
H0174Hydrogenated
H0186Egg added
H0231Chocolate or cocoa added
H0241Previously frozen
H0256Carbohydrate fermented
H0263Vegetable fat or oil added
H0317Carotenes added
H0351Chemical leavening agent added
H0355Chocolate coated or covered
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
103a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006, uspesifisert grunnlag.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460a
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: