Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 13 g
Fett: 10,7 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 64 E%
Protein: 36 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 620 kJ (149 kcal)
  • Spiselig del: 88 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224b10,7 g63%
KarbohydratMI01810,3 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224b13 g35%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,3 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325175 µg-RE23 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol224b175 µg
Vitamin D224b2,5 µg25 %
Vitamin E224b5,1 mg-ATE42 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224b0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)224b0,39 mg24 %
Vitamin B3 (niacin)60a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)224b0,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)224b68 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)224b1,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224b55 mg4 %
Kalium (K)224b140 mg4 %
Natrium (Na)224b145 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)224b205 mg32 %
Magnesium (Mg)224b13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224b2 mg18 %
Kobber (Cu)224b0,07 mg7 %
Sink (Zn)224b1,4 mg10 %
Selen (Se)224b22 µg25 %
Jod (I)32534 µg24 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0052Egg shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
224b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: