Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Fett: 16,7 g
Protein: 13,9 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 72 E%
Protein: 27 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 860 kJ (207 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000216,7 g71%
KarbohydratMI01810,3 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000213,9 g27%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020,3 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325198 µg-RE26 %
BetakarotenMI00028 µg
RetinolMI0002197 µg
Vitamin DMI00023 µg30 %
Vitamin EMI00025,5 mg-ATE45 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,35 mg21 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000251 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000260 mg5 %
Kalium (K)MI0002153 mg4 %
Natrium (Na)MI0002177 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002223 mg34 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,1 mg19 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00021,5 mg10 %
Selen (Se)MI000223 µg27 %
Jod (I)MI000238 µg27 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0221Fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: