Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Protein: 10,1 g
Karbohydrat: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 96 E%
Karbohydrat: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 178 kJ (42 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020 g0%
KarbohydratMI01810,4 g3%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000210,1 g96%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020,4 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00020 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00026 mg0 %
Kalium (K)MI0002150 mg4 %
Natrium (Na)MI0002179 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000216 mg2 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020 mg0 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0261Egg or egg product (US CFR)
A0791Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713Hen
C0241Egg white, albumen
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0052Egg shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: