Fårepølse
Energi i 100 g
Per 100 g
1 448 kJ (349 kcal)
1 448 kJ (349 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 2,9 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 2,9 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 214 | 13 g |
Transfettsyrer | 214 | 0,9 g |
Enumettede fettsyrer | 214 | 11,4 g |
Flerumettede fettsyrer | 214 | 1,3 g |
Omega-3 | 214 | 0,3 g |
Omega-6 | 214 | 0,9 g |
Kolesterol | 214 | 80 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 10 | – |
C14:0 (myristinsyre) | 214 | 0,7 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 214 | 6,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 214 | 5,5 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 214 | 0,8 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 214 | 10,4 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 9 µg-RE | 1 % |
Betakaroten | 214 | 0 µg | |
Retinol | 214 | 9 µg | |
Vitamin D | 214 | 0,2 µg | 2 % |
Vitamin E | 214 | 1 mg-ATE | 8 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 214 | 0,25 mg | 19 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 214 | 0,23 mg | 14 % |
Vitamin B3 (niacin) | 214 | 5,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 214 | 0,32 mg | 17 % |
Vitamin B9 (folat) | 214 | 4 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 214 | 2,6 µg | 65 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 20 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 214 | 8 mg | 0 % |
Kalium (K) | 214 | 380 mg | 11 % |
Natrium (Na) | 116b | 1 920 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 4,8 g | |
Fosfor (P) | 214 | 220 mg | 34 % |
Magnesium (Mg) | 214 | 22 mg | 7 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 214 | 2,3 mg | 20 % |
Kobber (Cu) | 214 | 0,15 mg | 16 % |
Sink (Zn) | 214 | 3,7 mg | 26 % |
Selen (Se) | 214 | 13 µg | 15 % |
Jod (I) | 325 | 3 µg | 2 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0221 | Sausage or luncheon meat (US CFR) |
A0798 | Sausage or similar meat product (EUROFIR) |
B2244 | Cattle and sheep |
C0269 | Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
H0151 | Spice or herb added |
H0157 | Lactose added |
H0172 | Smoked or smoke-flavored |
H0191 | Meat added |
H0253 | Cured or aged |
H0262 | Animal fat or oil added |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |