Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Protein: 7,1 g
Karbohydrat: 6,6 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Protein: 47 E%
Karbohydrat: 44 E%
Fett: 9 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 255 kJ (60 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2070,6 g8%
KarbohydratMI01816,6 g43%
Kostfiber60a0 g0%
Protein2077,1 g47%
Alkohol500 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3316 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,6 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol2078 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E2040,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2040,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2040,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2040,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)2042 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2040,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)103b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20443 mg3 %
Kalium (K)20496 mg2 %
Natrium (Na)204441 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)20475 mg11 %
Magnesium (Mg)20411 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2040,1 mg0 %
Kobber (Cu)2040,01 mg1 %
Sink (Zn)2040,3 mg2 %
Selen (Se)20414 µg16 %
Jod (I)32526 µg18 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1222Fish
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
M0151Metal container
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0026Human, consumer group
Z0112Food industry prepared
Z0219Drained

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
204
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: