Fiskegrateng, First Price Fiskegrateng med makaroni

Energi i 100 g

458 kJ (109 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 78 g
Karbohydrat: 9,6 g
Protein: 7,5 g
Fett: 4,4 g
Kostfiber: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 36 E%
Fett: 36 E%
Protein: 28 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 458 kJ (109 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a4,4 g35%
KarbohydratMI01819,6 g35%
Kostfiber223a0,6 g1%
Protein223a7,5 g27%
Alkohol500 g0%
VannMI014278 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3315,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,8 g
Sukker, tilsatt3310,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032551 µg-RE6 %
Betakaroten223a15 µg
Retinol223a50 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)223a0,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)223a6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a1 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a40 mg3 %
Kalium (K)223a220 mg6 %
Natrium (Na)223a290 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)223a110 mg17 %
Magnesium (Mg)223a19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)223a0,04 mg4 %
Sink (Zn)223a0,3 mg2 %
Selen (Se)223a8 µg9 %
Jod (I)223b38 µg27 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0134Semisolid with solid pieces
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0221Fat or oil added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
223b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 223a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: