Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 81 g
Protein: 10,4 g
Karbohydrat: 4,6 g
Fett: 3,4 g
Kostfiber: 0,6 g
Energiinnhold
Protein: 46 E%
Fett: 33 E%
Karbohydrat: 20 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 387 kJ (92 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00023,4 g32%
KarbohydratMI01814,6 g20%
KostfiberMI00020,6 g1%
ProteinMI000210,4 g45%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014281 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,9 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032523 µg-RE3 %
BetakarotenMI000264 µg
RetinolMI000217 µg
Vitamin DMI00020,9 µg9 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,25 mg13 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,2 µg55 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000210 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000242 mg3 %
Kalium (K)MI0002279 mg8 %
Natrium (Na)MI0002184 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002181 mg28 %
Magnesium (Mg)MI000221 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000219 µg22 %
Jod (I)MI0002125 µg89 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0184Milk added
H0212Vegetable added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: