Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Protein: 9,2 g
Fett: 2,4 g
Karbohydrat: 1,7 g
Kostfiber: 0,7 g
Energiinnhold
Protein: 56 E%
Fett: 32 E%
Karbohydrat: 10 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 280 kJ (67 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,4 g31%
KarbohydratMI01811,7 g10%
KostfiberMI00020,7 g2%
ProteinMI00029,2 g55%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032531 µg-RE4 %
BetakarotenMI0002220 µg
RetinolMI000212 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021,6 mg-ATE13 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00025 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000217 mg1 %
Kalium (K)MI0002342 mg10 %
Natrium (Na)MI0002418 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002148 mg23 %
Magnesium (Mg)MI000222 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI000218 µg21 %
Jod (I)MI0002158 µg112 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0212Stew or hash (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1423Cod
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0221Fat or oil added
H0350Tomato added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: