Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Karbohydrat: 17,5 g
Protein: 11,9 g
Fett: 10,5 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 43 E%
Karbohydrat: 33 E%
Protein: 22 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 900 kJ (215 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000210,5 g42%
KarbohydratMI018117,5 g32%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000211,9 g22%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215,8 g
SukkerarterMI00021,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032514 µg-RE1 %
BetakarotenMI00023 µg
RetinolMI000213 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00022 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000223 mg2 %
Kalium (K)MI0002201 mg5 %
Natrium (Na)MI0002237 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002122 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000231 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI000212 µg14 %
Jod (I)MI0002106 µg75 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1835Cod family
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0029Deep-fried
H0151Spice or herb added
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
H0356Other substance coated or covered
H0753Yeast added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0213Box
N0039Paper or paperboard
P0026Human, consumer group

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: