Flatbrød, havre, kjøpt
Energi i 100 g
Per 100 g
1 349 kJ (320 kcal)
Mer flatbrød:
1 349 kJ (320 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 20 | 47,8 g |
Sukkerarter | 20 | 3,1 g |
Sukker, tilsatt | 102 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 102 | 0,6 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 102 | 1,2 g |
Flerumettede fettsyrer | 102 | 1,9 g |
Omega-3 | 135 | 0 g |
Omega-6 | 135 | 0,4 g |
Kolesterol | 102 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 136 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 136 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 136 | 0,6 g |
C18:0 (stearinsyre) | 136 | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 136 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 136 | 0,1 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 50 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 20 | 0,5 mg-ATE | 4 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 100 | 0,5 mg | 38 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 100 | 0,1 mg | 6 % |
Vitamin B3 (niacin) | 100 | 2,3 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 20 | 0,16 mg | 8 % |
Vitamin B9 (folat) | 20 | 31 µg | 9 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 100 | 150 mg | 13 % |
Kalium (K) | 100 | 420 mg | 12 % |
Natrium (Na) | 102 | 500 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,3 g | |
Fosfor (P) | 102 | 300 mg | 46 % |
Magnesium (Mg) | 100 | 135 mg | 45 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 100 | 3,4 mg | 30 % |
Kobber (Cu) | 100 | 0,4 mg | 44 % |
Sink (Zn) | 100 | 3 mg | 21 % |
Selen (Se) | 20 | 2 µg | 2 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0178 | Bread (US CFR) |
A0819 | Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR) |
B1313 | Rye |
C0133 | Seed, skin present, germ present |
E0153 | Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0005 | Baked or roasted |
H0319 | Wheat added |
H0322 | Oat added |
H0366 | Flattened |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |