Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 50,9 g
Vann: 20 g
Protein: 13,9 g
Kostfiber: 12 g
Fett: 4,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Protein: 17 E%
Fett: 11 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 349 kJ (320 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1024,2 g11%
KarbohydratMI018150,9 g63%
Kostfiber10212 g7%
Protein10213,9 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014220 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2047,8 g
Sukkerarter203,1 g
Sukker, tilsatt1020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E200,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1000,5 mg38 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)1002,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)2031 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)100150 mg13 %
Kalium (K)100420 mg12 %
Natrium (Na)102500 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)102300 mg46 %
Magnesium (Mg)100135 mg45 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1003,4 mg30 %
Kobber (Cu)1000,4 mg44 %
Sink (Zn)1003 mg21 %
Selen (Se)202 µg2 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1313Rye
C0133Seed, skin present, germ present
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0319Wheat added
H0322Oat added
H0366Flattened
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: