Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62,5 g
Vann: 25 g
Fett: 6,9 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 2,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 77 E%
Fett: 19 E%
Protein: 3 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 381 kJ (327 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400j6,9 g18%
KarbohydratMI018162,5 g77%
Kostfiber400j3 g1%
Protein400j2,1 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014225 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6156 g
Sukkerarter400j56,5 g
Sukker, tilsatt10

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten400j15 µg
Retinol400j0 µg
Vitamin D400j0 µg0 %
Vitamin E400j1,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400j0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)400j0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400j4,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400j0,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)400j7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)400j0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400j0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400j27 mg2 %
Kalium (K)400j640 mg18 %
Natrium (Na)400j15 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400j76 mg11 %
Magnesium (Mg)400j37 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400j0,6 mg5 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400j0,4 mg2 %
Selen (Se)400j0 µg0 %
Jod (I)400j0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1329Grape
C0300Juice
E0144Semisolid
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0152Grain added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
400j
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2022-05-24. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
615
Axelsson, C., Sipinen, JP. Barnmat 2019. Analys av näringsämnen. Livsmedelsverket, Uppsala, 2021. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: