Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 99,8 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 100 E%
Protein: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 3 694 kJ (899 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett21599,8 g99%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein450c0,1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI01420 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten450c0 µg
Retinol450c0 µg
Vitamin D450c0 µg0 %
Vitamin E21510 mg-ATE83 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)60a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)60a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450c0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)60a0 mg0 %
Kalium (K)60a0 mg0 %
Natrium (Na)60a0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)60a0 mg0 %
Magnesium (Mg)60a0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2150,5 mg4 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)60a0 mg0 %
Selen (Se)450c0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0129Refined or partially-refined food product (US CFR)
A0806Vegetable fat or oil (EUROFIR)
B1017Oil-producing plant
C0190Fat or oil
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
215
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: