Gjær, pressgjær
Energi i 100 g
Per 100 g
448 kJ (107 kcal)
Mer gjær:
448 kJ (107 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 10 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460e | 0,2 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 460e | 1,1 g |
Flerumettede fettsyrer | 460e | 0 g |
Omega-3 | 73o | 0 g |
Omega-6 | 74o | 0 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 206 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 206 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 206 | 0,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 206 | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 206 | 0,5 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 206 | 0,4 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 50 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 50 | 0 mg-ATE | 0 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460e | 1,88 mg | 144 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460e | 1,13 mg | 70 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460e | 12,3 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460e | 0,43 mg | 23 % |
Vitamin B9 (folat) | 460e | 785 µg | 245 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 460e | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460e | 19 mg | 1 % |
Kalium (K) | 460e | 601 mg | 17 % |
Natrium (Na) | 460e | 30 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,1 g | |
Fosfor (P) | 460e | 336 mg | 52 % |
Magnesium (Mg) | 460e | 40 mg | 13 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460e | 3,3 mg | 30 % |
Kobber (Cu) | 460e | 0,15 mg | 16 % |
Sink (Zn) | 460e | 10 mg | 71 % |
Selen (Se) | 460e | 8 µg | 9 % |
Jod (I) | 325 | 1 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0004 | Product type, other |
A0854 | Baking ingredient (EUROFIR) |
B1345 | Yeast |
C0247 | Part of algae or fungus |
E0147 | Whole, shape achieved by forming |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0001 | Treatment applied not known |
J0131 | Preserved by chilling |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |