Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Protein: 40,4 g
Kostfiber: 27 g
Karbohydrat: 14,3 g
Vann: 11 g
Fett: 7,6 g
Energiinnhold
Protein: 48 E%
Fett: 20 E%
Karbohydrat: 17 E%
Kostfiber: 15 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 426 kJ (341 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e7,6 g19%
KarbohydratMI018114,3 g17%
Kostfiber460e27 g15%
Protein460e40,4 g48%
Alkohol500 g0%
VannMI014211 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33114,3 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e10,99 mg845 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e4 mg250 %
Vitamin B3 (niacin)460e40,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e1,5 mg83 %
Vitamin B9 (folat)460e2 340 µg731 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e30 mg2 %
Kalium (K)460e955 mg28 %
Natrium (Na)460e51 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)460e637 mg99 %
Magnesium (Mg)460e54 mg18 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e2,2 mg20 %
Kobber (Cu)450c5 mg555 %
Sink (Zn)460e7,9 mg56 %
Selen (Se)400f3 µg3 %
Jod (I)32510 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0004Product type, other
A0854Baking ingredient (EUROFIR)
B1345Yeast
C0247Part of algae or fungus
E0136Disintegrated or ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73o
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
74o
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
206
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: