Grillpølse
Energi i 100 g
Per 100 g
899 kJ (217 kcal)
899 kJ (217 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0,6 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 1,3 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 228a | 6,5 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | 228a | 8,7 g |
Flerumettede fettsyrer | 228a | 2,5 g |
Omega-3 | 228a | 0,2 g |
Omega-6 | 228a | 2,2 g |
Kolesterol | 228a | 46 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 228a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 228a | 0,3 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 228a | 4,1 g |
C18:0 (stearinsyre) | 228a | 2,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 228a | 0,6 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 228a | 8 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 6 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 228a | 4 µg | |
Retinol | 228a | 6 µg | |
Vitamin D | 228a | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 228a | 1,6 mg-ATE | 13 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 228a | 0,23 mg | 17 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 228a | 0,11 mg | 6 % |
Vitamin B3 (niacin) | 228a | 2,3 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 228a | 0,11 mg | 6 % |
Vitamin B9 (folat) | 228a | 3 µg | 0 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 228a | 0,6 µg | 15 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 228a | 25 mg | 23 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 228a | 17 mg | 1 % |
Kalium (K) | 228a | 517 mg | 15 % |
Natrium (Na) | 701G | 793 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 2 g | |
Fosfor (P) | 228a | 190 mg | 29 % |
Magnesium (Mg) | 228a | 13 mg | 4 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 228a | 0,6 mg | 5 % |
Kobber (Cu) | 228a | 0,04 mg | 4 % |
Sink (Zn) | 228a | 1,1 mg | 7 % |
Selen (Se) | 228a | 9 µg | 10 % |
Jod (I) | 228a | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0221 | Sausage or luncheon meat (US CFR) |
A0798 | Sausage or similar meat product (EUROFIR) |
B1161 | Cattle |
C0269 | Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat |
E0105 | Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0151 | Spice or herb added |
H0184 | Milk added |
H0191 | Meat added |
H0262 | Animal fat or oil added |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |