Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 5 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,6 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Kostfiber: 14 E%
Protein: 9 E%
Fett: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 119 kJ (28 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460a0,1 g3%
KarbohydratMI01815 g73%
Kostfiber2082 g13%
Protein460a0,6 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325650 µg-RE86 %
Betakaroten2087 800 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2080,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460a0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)460a0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)460a0,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460a0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)20826 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2083 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20829 mg2 %
Kalium (K)208206 mg6 %
Natrium (Na)460a78 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)460a28 mg4 %
Magnesium (Mg)2088 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2080,2 mg1 %
Kobber (Cu)460a0,1 mg11 %
Sink (Zn)460a0,2 mg1 %
Selen (Se)460a1 µg1 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1227Carrot
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460a
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: