Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Protein: 18 g
Fett: 5,2 g
Energiinnhold
Protein: 61 E%
Fett: 39 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 498 kJ (119 kcal)
  • Spiselig del: 80 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3125,2 g38%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein31218 g61%
Alkohol500 g0%
VannMI014277 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325600 µg-RE80 %
Betakaroten500 µg
Retinol20600 µg
Vitamin D2030 µg300 %
Vitamin E202,8 mg-ATE23 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)303,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200,25 mg13 %
Vitamin B9 (folat)2012 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)303 µg75 %
Vitamin C (askorbinsyre)201 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)31213 mg1 %
Kalium (K)312408 mg12 %
Natrium (Na)31256 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)312215 mg33 %
Magnesium (Mg)31222 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3120,1 mg0 %
Kobber (Cu)3120,2 mg22 %
Sink (Zn)3121,4 mg10 %
Selen (Se)31290 µg105 %
Jod (I)32543 µg30 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B2299Conger eel
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: