Havrebasert drikke

Energi i 100 g

236 kJ (56 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 10,5 g
Protein: 1,1 g
Fett: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Fett: 16 E%
Protein: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 236 kJ (56 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2321 g15%
KarbohydratMI018110,5 g76%
Kostfiber2320 g0%
Protein2321,1 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2326,3 g
Sukkerarter2324,3 g
Sukker, tilsatt2320 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2320 µg
Retinol500 µg
Vitamin D2320,9 µg9 %
Vitamin E2320,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2320,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)2320,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)2320 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2320,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)23213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)2320,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)2320 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23286 mg7 %
Kalium (K)23237 mg1 %
Natrium (Na)23234 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)23227 mg4 %
Magnesium (Mg)2324 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2320,1 mg0 %
Kobber (Cu)2320,04 mg4 %
Sink (Zn)2320,1 mg0 %
Selen (Se)2320 µg0 %
Jod (I)2327 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0182Milk analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1219Common oat
C0133Seed, skin present, germ present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0148Water added
H0367Salt added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0159Paperboard or paper container
M0213Box
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0171Lactose free food
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
232
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2020-2021. Plantebaserte produkter. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i plantebaserte middagsprodukter og drikker". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: