Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 57,2 g
Protein: 14,1 g
Kostfiber: 12 g
Vann: 10 g
Fett: 6,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 62 E%
Fett: 16 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 553 kJ (369 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2316,7 g15%
KarbohydratMI018157,2 g62%
Kostfiber23112 g6%
Protein23114,1 g15%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse23156,3 g
Sukkerarter2311 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2310 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2310,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2310,65 mg50 %
Vitamin B2 (riboflavin)2310,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)2310,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2310,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)23136 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2310 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23155 mg4 %
Kalium (K)231413 mg12 %
Natrium (Na)2310 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)231438 mg68 %
Magnesium (Mg)231128 mg42 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2314,1 mg37 %
Kobber (Cu)2310,37 mg41 %
Sink (Zn)2312,7 mg19 %
Selen (Se)2313 µg3 %
Jod (I)2310 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0125Grain or starch product (US CFR)
A0814Rice or other grain (EUROFIR)
B1219Common oat
C0134Seed, skin removed
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0018Partially heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0239Rolled
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
N0039Paper or paperboard
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
231
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2019-2021. Kornprodukter. Publisert rapport (2021): "Analyse av næringsstoffer, tungmetaller og mykotoksiner i korn". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: