Havremel
Energi i 100 g
Per 100 g
1 580 kJ (375 kcal)
1 580 kJ (375 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 612 | 64 g |
Sukkerarter | 612 | 0,8 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 0,7 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 1,6 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 1,8 g |
Omega-3 | 400k | 0,1 g |
Omega-6 | 400k | 1,7 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 400k | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 400k | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 400k | 0,6 g |
C18:0 (stearinsyre) | 400k | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 400k | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 400k | 1,5 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 20 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 400k | 0,8 mg-ATE | 6 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 400k | 0,29 mg | 22 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 400k | 0,07 mg | 4 % |
Vitamin B3 (niacin) | 400k | 0,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 400k | 0,11 mg | 6 % |
Vitamin B9 (folat) | 400k | 30 µg | 9 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 612 | 43 mg | 3 % |
Kalium (K) | 612 | 34 mg | 1 % |
Natrium (Na) | 612 | 1 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 612 | 370 mg | 57 % |
Magnesium (Mg) | 612 | 110 mg | 36 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 612 | 4,5 mg | 40 % |
Kobber (Cu) | 612 | 0,38 mg | 42 % |
Sink (Zn) | 612 | 2,6 mg | 18 % |
Selen (Se) | 612 | 12 µg | 14 % |
Jod (I) | 612 | 0 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0149 | Milled grain or starch product (US CFR) |
A0813 | Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR) |
B1219 | Common oat |
C0134 | Seed, skin removed |
E0106 | Finely ground |
F0018 | Partially heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |