Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Protein: 15,2 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Protein: 92 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 281 kJ (66 kcal)
  • Spiselig del: 28 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3120,6 g7%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein31215,2 g92%
Alkohol500 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol420c0 µg
Vitamin D3120 µg0 %
Vitamin E3124,3 mg-ATE35 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3120,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)3120,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)3121,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,21 mg11 %
Vitamin B9 (folat)420c17 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)3121 µg25 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)312138 mg12 %
Kalium (K)312116 mg3 %
Natrium (Na)312680 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)312150 mg23 %
Magnesium (Mg)31245 mg15 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3120,7 mg6 %
Kobber (Cu)3122,2 mg244 %
Sink (Zn)3124,1 mg29 %
Selen (Se)31280 µg94 %
Jod (I)325350 µg250 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1505Lobster
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0053Mollusk shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: