Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 100 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 100 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 kJ (0 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400a0 g0%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber701G0 g0%
Protein400a0,1 g100%
Alkohol500 g0%
VannMI0142100 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten400a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D400a0 µg0 %
Vitamin E400a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400a0,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400a3 mg0 %
Kalium (K)400a36 mg1 %
Natrium (Na)400a3 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400a3 mg0 %
Magnesium (Mg)400a4 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400a0 mg0 %
Kobber (Cu)400a0 mg0 %
Sink (Zn)400a0 mg0 %
Selen (Se)400a0 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0268Steeped beverage (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1305Coffee
C0132Seed, skin removed, germ present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0022Heat-treated
G0013Cooked in water or water-based liquid
H0169Instantized
H0259Rehydrated
J0130Freeze-dried
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: