Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 100 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 100 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 3 kJ (1 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460b0 g0%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein460b0,1 g100%
Alkohol500 g0%
VannMI0142100 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten460b0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460b0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460b0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)460b0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)460b0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460b0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)204 mg0 %
Kalium (K)410a99 mg2 %
Natrium (Na)410a0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)410a8 mg1 %
Magnesium (Mg)410a1 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)410a0 mg0 %
Kobber (Cu)410a0 mg0 %
Sink (Zn)410a0 mg0 %
Selen (Se)410a0 µg0 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0268Steeped beverage (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1305Coffee
C0132Seed, skin removed, germ present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0036Steeped
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
410a
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 9 (2008).
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: