Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Karbohydrat: 14,8 g
Fett: 7,7 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 3,7 g
Energiinnhold
Fett: 45 E%
Karbohydrat: 39 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 638 kJ (153 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,7 g44%
KarbohydratMI018114,8 g39%
KostfiberMI00025 g6%
ProteinMI00023,7 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,1 g
SukkerarterMI00027,7 g
Sukker, tilsattMI00026,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00025 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000249 mg4 %
Kalium (K)MI0002160 mg4 %
Natrium (Na)MI000219 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI0002114 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000246 mg15 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,17 mg18 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0172Prepared food product (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B1536Coconut palm
C0138Fruit, peel removed
E0144Semisolid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0147Fruit added
H0322Oat added
H0333Seed added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: