Kalkunfilet, naturell/røkt

Energi i 100 g

374 kJ (88 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Protein: 20,9 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 95 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 374 kJ (88 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2080,5 g4%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber701G0 g0%
Protein20820,9 g95%
Alkohol500 g0%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol2082 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2080,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2080,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2088,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2080,39 mg21 %
Vitamin B9 (folat)2086 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)2081,4 µg35 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2082 mg0 %
Kalium (K)208297 mg8 %
Natrium (Na)116b720 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)208372 mg58 %
Magnesium (Mg)20824 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2080,3 mg2 %
Kobber (Cu)2080,05 mg5 %
Sink (Zn)2080,8 mg5 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0131Poultry-based sausage or luncheon meat (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1236Turkey (POULTRY)
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0110Smoked by adding smoke concentrate
H0151Spice or herb added
H0368Stabilizer added
J0100Preserved by adding chemicals
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0186Plastic container, flexible or film
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: