Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Protein: 17,1 g
Fett: 3,5 g
Energiinnhold
Protein: 69 E%
Fett: 31 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 420 kJ (100 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2083,5 g30%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber60a0 g0%
Protein20817,1 g69%
Alkohol500 g0%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol2088 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2080,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2080,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2084,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2080,19 mg10 %
Vitamin B9 (folat)20810 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2081,9 µg47 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2085 mg0 %
Kalium (K)208334 mg9 %
Natrium (Na)116b720 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)208455 mg71 %
Magnesium (Mg)20822 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2081 mg9 %
Kobber (Cu)2080,09 mg10 %
Sink (Zn)2082,6 mg18 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0131Poultry-based sausage or luncheon meat (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1236Turkey (POULTRY)
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0171Poultry added
H0368Stabilizer added
J0100Preserved by adding chemicals
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0186Plastic container, flexible or film
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73d
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
74d
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: