Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Karbohydrat: 5,7 g
Fett: 4,5 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Karbohydrat: 33 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 300 kJ (72 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00024,5 g56%
KarbohydratMI01815,7 g32%
KostfiberMI00022 g5%
ProteinMI00021 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00025,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032572 µg-RE9 %
BetakarotenMI0002338 µg
RetinolMI000244 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000212 mg11 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000239 mg3 %
Kalium (K)MI0002116 mg3 %
Natrium (Na)MI0002437 mg
Salt (NaCl)MI00021,1 g
Fosfor (P)MI000240 mg6 %
Magnesium (Mg)MI00028 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1413Rutabaga
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
H0271Butter added
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: