Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 67 g
Fett: 13,3 g
Protein: 11,6 g
Karbohydrat: 7,4 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 60 E%
Protein: 24 E%
Karbohydrat: 15 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 817 kJ (196 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000213,3 g60%
KarbohydratMI01817,4 g15%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI000211,6 g24%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014267 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00027,3 g
SukkerarterMI00020,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
BetakarotenMI00023 µg
RetinolMI00028 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00023,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,21 mg11 %
Vitamin B9 (folat)MI00022 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000210 mg0 %
Kalium (K)MI0002239 mg7 %
Natrium (Na)116b760 mg
Salt (NaCl)MI01201,9 g
Fosfor (P)MI0002128 mg20 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,6 mg11 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0797Preserved meat (EUROFIR)
B1000Cattle and swine and calf
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: