Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 46 g
Vann: 40 g
Protein: 6,7 g
Fett: 5,2 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Fett: 17 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 104 kJ (262 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2105,2 g17%
KarbohydratMI018146 g70%
Kostfiber202 g1%
Protein2106,7 g10%
Alkohol500 g0%
VannMI014240 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33129,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO16,1 g
Sukker, tilsatt33114 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032510 µg-RE1 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol21010 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E2100,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2100,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)2100,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)2101,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2100,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)21028 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)21055 mg4 %
Kalium (K)210151 mg4 %
Natrium (Na)21054 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)210100 mg15 %
Magnesium (Mg)21022 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2101,2 mg10 %
Kobber (Cu)2100,13 mg14 %
Sink (Zn)2100,8 mg5 %
Selen (Se)2103 µg3 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0151Sweet roll or sweet bun (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0132Pudding or custard added
H0146Starch added
H0184Milk added
H0207Filled or stuffed
H0256Carbohydrate fermented
H0354Sugar coated or covered
H0749White sugar added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0003No container or wrapping used
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: