Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 42,9 g
Vann: 34 g
Fett: 22 g
Protein: 1,5 g
Energiinnhold
Fett: 52 E%
Karbohydrat: 46 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 569 kJ (376 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett10022 g51%
KarbohydratMI018142,9 g46%
Kostfiber500 g0%
Protein1001,5 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014234 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse200 g
Sukkerarter2042,9 g
Sukker, tilsatt10033 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten420c0 µg
Retinol420c0 µg
Vitamin D420c0 µg0 %
Vitamin E420c0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420c0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)420c0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)420c0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)420c0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c95 mg8 %
Kalium (K)420c210 mg6 %
Natrium (Na)420c320 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)420c64 mg10 %
Magnesium (Mg)420c25 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c1,5 mg13 %
Kobber (Cu)420c0,4 mg44 %
Sink (Zn)420c0,3 mg2 %
Selen (Se)420c1 µg1 %
Jod (I)32512 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0173Caramel candy (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0280Sugar syrup or sugar syrup solids added
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: