Karamell, med sjokoladetrekk

Energi i 100 g

1 902 kJ (455 kcal)

Mer karamell:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 56 g
Fett: 23,6 g
Vann: 16 g
Protein: 4,2 g
Kostfiber: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 46 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 902 kJ (455 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c23,6 g45%
KarbohydratMI018156 g50%
Kostfiber450c0,7 g0%
Protein450c4,2 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014216 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO56 g
Sukker, tilsatt33153 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032591 µg-RE12 %
Betakaroten450c15 µg
Retinol450c90 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E450c1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)60a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450c4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)60a0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c154 mg13 %
Kalium (K)450c297 mg8 %
Natrium (Na)450c160 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)450c156 mg24 %
Magnesium (Mg)450c37 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c1,3 mg11 %
Kobber (Cu)450c0,17 mg18 %
Sink (Zn)450c0,8 mg5 %
Selen (Se)450c2 µg2 %
Jod (I)32519 µg13 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0173Caramel candy (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0108Sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
H0280Sugar syrup or sugar syrup solids added
H0296Cream added
H0355Chocolate coated or covered
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73l
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
74l
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
215
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: