Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 44,9 g
Fett: 23,8 g
Vann: 23 g
Protein: 7,2 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 50 E%
Karbohydrat: 43 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 777 kJ (425 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000223,8 g49%
KarbohydratMI018144,9 g43%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00027,2 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014223 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000212,7 g
SukkerarterMI000232,2 g
Sukker, tilsattMI000229,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325161 µg-RE21 %
BetakarotenMI000268 µg
RetinolMI0002155 µg
Vitamin DMI00022,2 µg22 %
Vitamin EMI00022,5 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,24 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002161 mg14 %
Kalium (K)MI0002252 mg7 %
Natrium (Na)MI0002301 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002201 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000222 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI000213 µg15 %
Jod (I)MI000221 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0222Dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0152Grain added
H0158Sucrose added
H0185Egg yolk added
H0221Fat or oil added
H0362Fruit juice added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: